Klubové barvářské zkoušky Malovice 3.8. 2019

Tropická vedra, která panovala koncem července, nedávala zkouškovému dni ohledně počasí příliš nadějnou prognózu. Nakonec se stal skoro zázrak a deset účastníku, kteří stáli v sobotu 3. 8. 2019 na nástupu, si mohlo alespoň v tomto ulevit, protože počasí zkouškám vyslovené přálo. Bylo lehce pod mrakem a po slabém dešti. 
Sbor rozhodčích se skládal ze zkušených vůdců, v čele s hlavním rozhodčím Ing. Františkem Hrůzou, dále posuzovali Petr Pořádek, Jaroslav Madar, Jana Gabauerová a Jaroslav Vrba.
Na startu stáli tentokrát hned tři drsnosrstí foxteriéři a pouze jeden hladkosrstý foxteriér. Zbytek startujících ve dvou skupinách byl složen ze zajímavě namíchaného „koktejlu“ teriérů ze spřáteleného, spolupořádajícího Klubu chovatelů teriérů. Soutěžní pole pak mimo pořadí doplnil jeden drsnosrstý jezevčík.
Navzdory příznivému počasí, výkony psů lze označit spíše za průměrné, a to hlavně na barvách. Ze známek je vidět, že pes, který zaváhal na barvě, byť jen sníženou známkou na 3, nemůže již dle stávajícího řádu dále provádět ostatní disciplíny na řemeni, pokud chce získat I. cenu. Barvářské zkoušky tak zcela zaslouženě vyhrál pes, který jako jeden z mála dokázal vypracovat barvu na známku 4: Byl jím drsnosrstý pes Izzy Rogohox, který přijel podpořit klubový život do jižních Čech až z Olomouce.  
Na závěr patří poděkování všem vůdcům za sportovní chování, což dokládá i fakt, že nebyl podán žádný protest. Dík patří také MS Malovice za zapůjčení honitby a především pak členkám našeho klubu Simoně Rozvoralové, Jitce Králíčkové a Jitce Martínkové za pomoc při přípravě zkoušek, značení drah, zajištění zvěře a barev. A dík patří také všem, kteří s námi přišli strávit den na povedené klubové akci.
Iveta Nováková (garant zkoušek)

 

Hodnocení hlavního rozhodčího: Klubové BZ byly ze strany pořádajícího klubu chovatelů foxteriérů velmi dobře připraveny. Zkoušek se zúčastnilo celkem 10 psů z 11 přihlášených. Čtyři foxteriéři, dva velšteriéři, jeden jack russel teriér, jeden parson, jeden border a jeden jezevčík drsnosrstý. Počasí pro zkoušky bylo velmi příznivé, po slabém dešti, teplota cca 20 C. Jeden psík neobstál - odložení volně 0. 
Výkony na pobarvených stopách byly průměrné. Vítězný pes FXD Izzy Rogohox získal tituly CACT, CT a Vítěz klubových zkoušek. Nebyl podán žádný protest, vůdci byli ukáznění a celé zkoušky proběhly v přátelské atmosféře.
Ing. Hrůza František

Autor: IN
Přečteno: 1260x
Vydáno: 22.8.2019

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Dzhassta Tom Teylor (fxd) - pes
o: Irji Iris Dzhassta
m: Halissia Dzhassta
Malovice
03.08.2019
3 4 3 3 0 57 II.c
klubové
Nováková Iveta
Velvet od Rytíře Malovce (fxh) - pes
o: Lenox od Rytíře Malovce
m: Vesna od Rytíře Malovce
Malovice
03.08.2019
2 4 2 3 0 52 II.c
klubové
Marek Vít
Keiss Star Franke (fxd) - fena
o: Nik Nikolas Koroh Qvality
m: Bouquet Blackdale
Malovice
03.08.2019
3 4 4 2 0 49 II.c
klubové
Duspivová Iva
Izzy Rogohox (fxd) - pes
o: Yunus von der Bismarckquelle
m: Galaxy Star Franke
Malovice
03.08.2019
3 4 4 4 0 101 I.c, CACT, CT
Vítěz klubových zkoušek
Stančíková Soňa

D1) vodění ( do r. 2014 vodění na řemeni)
D2) odložení
D3) práce před barvou ( do r. 2014 následování)
D4) barva
D5) neprovádí se ( do r. 2014 - nahánění)




Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná