Klubové barvářské zkoušky honičů 15. 9. 2019 Horní Jelení

Na neděli 15. září byly připraveny klubové barvářské zkoušky honičů. Přihlášeno bylo celkem 6 psů opravdu rozmanitého zastoupení plemen. Tuto zkoušku KCHF spolupořádal s Klubem chovatelů teriérů a také s Dalmatin Klubem ČR. Na ranním zahájení zkoušek před sbor rozhodčích ve složení vrchní – D. Smékal, rozhodčí – J. Adámková, V. Hutěčka nastoupili dva foxteriéři, tři Parson Russell teriéři a jeden dalmatin. Všichni psi, kteří obstáli v I. ceně prokázali, že na zkoušky byli opravdu velmi dobře připraveni. Odložení prováděli na volno, jejich práce na stopách byly na vysoké úrovni. Nejlepší prací na stopní dráze byl oceněn PRT Hank Lawson Ritakim s vůdcem Michalem Jordou. Kvalitní a soustředěnou práci předvedl i FXH Young od Hombreho s vůdcem Luďkem Francem. Za zmínku stojí zmínit vůdcovský um Blanky Kyselové. Vůdkyně měla trochu vůdcovské smůly, protože na stopní dráze, kterou si vylosovala, jim čerstvě a důkladně prošel několikrát tam a zpět zajíc. Pes PRT Boreggo Life Victory tak jedenkrát ze stopní dráhy sešel. Co ovšem čert nechtěl, o kousek dál, zajíc zalehl hned vedle uměle našlapané stopy a zvedl se těsně před psem, který na něj chtěl náležitě reagovat. Vůdkyně vše včas zpozorovala, psa povelem down okamžitě zastavila a dokázala jej do 8 minut natolik zklidnit, že pes naprosto přesně dokončil vypracování stopní dráhy až do samého závěru a předvedl i skvělou práci při chování u kusu, kdy dostal body na víc za hlášení. Pro mnohého z vůdců by tato situace mohla být již naprosto beznadějná, ale tato zkušená vůdkyně se s ní brilantně vypořádala. Celkovým vítězem s dosaženým počtem bodů 196 se stal PRT Hank Lawson Ritakim a hned v závěsu rovněž se stejným bodovým ziskem, avšak zatím bez přiznané chovnosti FXH Young od Hombreho.

Obě zkoušky, sobotní i nedělní, se celkově vydařily, účastníci byli spokojeni, neboť jejich psi předvedli dobré a kvalitní výkony. Rozhodčí byli spokojeni s úrovní připravenosti psů.

Děkujeme tímto všem sponzorům za poskytnuté věcné dary, zejména firmě Delikan, MS Holice, společnosti Myslivost, s.r.o., panu Jaroslavu Botcha, dále všem členům MS Ostřetín, kteří se o nás celé dva dny pečlivě a přívětivě starali a připravili vynikající občerstvení, v letošním roce na obzvláště vysoké úrovni.

 

Ing. MgA.Jana Adámková

garant akce

Autor: AŠ
Přečteno: 1436x
Vydáno: 1.10.2019

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Keiss Star Franke (fxd) - fena
o: Nik Nikolas Koroh Qvality
m: Bouquet Blackdale
Horní Jelení
15.09.2019
3 4 2 3 4 125 II.c
klubové
Ing. Iva Duspivová
Young od Hombreho (fxh) - pes
o: Bat Xiamant
m: Lambáda od Hombreho
Horní Jelení
15.09.2019
4 4 4 4 4 196 I.c, CACT
Vítěz klubových zkoušek
Ing. Luděk Franc

D1) vodění
D2) odložení
D3) dosled černé zvěře na uměle založené, šlapané nepobarvené stopě ( do r. 2014 dosled černé a vysoké zvěře na přirozené nebo uměle založené barvě)
D4) chování u střelené zvěře
D5) poslušnost


nástup vůdců před disc... účastníci zkoušek ceny a poháry vyhlášení výsledků společná fotografie vš... tři nejlepší na KBZH

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná