Barvářské zkoušky honičů Chelčice 19.10.2013

BZH proběhly 19. 10. 2013 za krásného podzimního počasí pod OMS Strakonice ve spolupráci s Klubem chovatelů teriérů v honitbě MS Bušavá. Čekatelství CACT, R-CACT se udělovala pouze u plemen teriérů. Celkem bylo na zkoušky přihlášeno 18 psů, dostavilo se 16 psů, kteří byli následně rozděleni do třech skupin, které posuzoval rozhodcovský sbor ve složení: Pavel Štangl - vrchní rozhodčí, Magdalena Štěpánková,  Václav Myslivec, Libor Kurfiřt, Stanislav Vachta, František Matějka a Petr Rybák. Z našich plemen byli přihlášeni 3 hladkosrstí a 1 drsnosrstý foxteriér. Jedna hladkosrstá fena se z důvodu hárání nedostavila. Náhoda tomu chtěla a foxteriéři byli vylosování do jedné skupiny, která začínala prací na nepobarvené stopě. Terény stopních drah jsou v této lokalitě náročné, a to nejen svou členitostí, ale hlavně pak častým výskytem černé zvěře. Skupinu s foxteriéry posuzovali : Magdalena Štěpánková a Petr Rybák,  kteří ocenili práci všech psů, kteří byli schopni, v takto náročných podmínkách,  dojít do konce, s tím, že stopní dráhy náročností odpovídaly CACTové zkoušce.

Všichni foxteriéři došli do konce. Dvakrát padla známka 3, a bohužel pro hladkou Aiku Vives Bohemia po dvou opravách dvojka, což znamenalo, že již nemůže bojovat o CACT. Všichni tři foxteriéři zároveň předvedli bezchybnou „čtyřkovou“ práci „u střelené zvěře“. Hladká Bledulka od Hrubého lesa si pak odnesla i bodík navíc za hlasité oznámení.

Zbývaly už jen „drobné disciplíny“, kde si při odložení vybrala svou špatnou chvíli jinak velmi dobře pracující Bledulka od Hrubého lesa a se známkou 0 z odložení zkoušky nedokončila. Ve hře o CACT již zbyl jen drsný Chalvin od Rytíře Malovce, který svou šanci nepromarnil a zbylé disciplíny dokončil ve čtyřkách. Ziskem třetího CACT tak dokončil podmínky pro získání Českého šampiona práce.

Závěrem je nutno poděkovat OMS Strakonice a MS Bušavá za příkladně připravené zkoušky s dostatkem cen a všem vůdcům foxteriéra za reprezentaci našeho klubu.

Iveta Nováková - garant zkoušek

Autor: HK+IN
Přečteno: 723x
Vydáno: 19.10.2013

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Aika Vives Bohemia (fxh) - fena
o: Bryl od Štěpanského rybníka
m: Bonna od Loděnické stráně
OMS Strakonice -Chelčice
19.10.2013
4 4 2 4 4 184 II.c
Klubová
Jan Šlosar
Chalvin od Rytíře Malovce (fxd) - pes
o: Elias 't Beuke Jagerken
m: Pepsi od Rytíře Malovce
OMS Strakonice -Chelčice
19.10.2013
4 4 3 4 4 214 I.c, CACT
Klubová - Vítěz Klubových zkoušek
L. Kirschnerová/ Jan Kirschner
Bledulka od Hrubého lesa (fxh) - fena
o: Quick Super Pride
m: Alaska od Rytíře Malovce
OMS Strakonice -Chelčice
19.10.2013
0 3 4 neobstál
Klubová, 1 b. za hlas u kusu
MgA Jana Adámková

D1) vodění
D2) odložení
D3) dosled černé zvěře na uměle založené, šlapané nepobarvené stopě ( do r. 2014 dosled černé a vysoké zvěře na přirozené nebo uměle založené barvě)
D4) chování u střelené zvěře
D5) poslušnost




Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná