Zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nahánění zvěře Blansko 13.8.2017

Klub chovatelů teriérů a Klub chovatelů foxteriérů ve spolupráci s ČMKJ a OMS Blansko uspořádaly 13. 8. 2017 ve Velkých Opatovicích Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nahánění zvěře. Ráno, za příznivého počasí, se sešlo 12 přihlášených psů (3 jezevčíci a 9 teriérů) na chatě místního mysliveckého spolku. 

Barvy Klubu chovatelů foxteriérů však bohužel hájil pouze jediný zástupce a to Foxteriér hladkosrstý Rex od Hombreho s vůdcem panem Romanem Zavadilem. Dvojice dokončila zkoušky v II. ceně a protože, jak jsem již zmínila startoval jako jediný foxteriér, i přesto mu náleželo ocenění Vítěz klubových zkoušek.

Po slavnostním nástupu a rozlosování do skupin se vůdci a jejich svěřenci rozešli do honitby na jednotlivá stanoviště. První skupina nejprve prováděla vyhledávání a vyhánění zvěře a druhá skupina zbylé disciplíny, poté se obě skupiny vyměnily, aby splnily všechny, Zkušebním řádem předepsané předměty zkoušek. Ač by se ZVVZ se svými "pouhými" pěti disciplínami mohly zdát jako zkoušky velmi jednoduché, výsledky naznačily, že je nutné i na tento typ zkoušky přijít řádně připraven, zejména soutěží-li se o tituly CACT a Res-CACT. Z 12 předvedených psů obstálo 5 v I. ceně, 2 ve II. ceně a 2 ve III. ceně. Zbylí psi neobstáli nebo odstoupili. Nejvyššího počtu bodů a tím na 1. místě se umístil Jezevčík standard drsnosrstý s vůdcem Milanem Boháčkem. Na 2. místě se shodným bodovým ziskem, avšak zatím nechovná skončila rovněž Jezevčice standard drsnosrstá s vůdcem Petrem Kouřilem. Na 3. a 4. místě se umístili dva psi Stafordšírského bulteriéra ze stejné chovatelské stanice Top Banana. Tito dva jedinci také jako jediní obdrželi tituly CACT a Res. CACT. Foxteriér hladkosrstý Rex od Hombreho skončil na 6. místě ve II. ceně.

Poděkování patří pořadatelům, KCHT a OMS Blansko, za skvělou organizaci zkoušek a zejména členům místního mysliveckého spolku, kteří se vzorně po celý den starali o naplnění žaludků všech vůdců i rozhodčích. Všem úspěšným vůdcům, kteří obstáli a získali loveckou upotřebitelnost k vyhledávání a vyhánění zvěře blahopřejeme a gratulujeme vítězům zkoušek.

Ing. MgA. Jana Adámková 
garant zkoušek

Autor: HK+IN
Přečteno: 955x
Vydáno: 13.8.2017

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Rex od Hombreho (fxh) - pes
o: Cyr Val-Rico
m: Lambáda od Hombreho
OMS Blansko
13.08.2017
2 3 4 4 4 67 II.c
Klubové - Vítěz klubových zkoušek
Roman Zavadil

D1) vyhánění zvěře z houštin
D2) chování po výstřelu
D3) poslušnost
D4) vodění
D5) chování na stanovišti




Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná