Trimovací seminář 1.10.2023 - SELIBOV, KCHF

 

Vážení přátelé a příznivci hladkosrstého a drsnosrstého foxteriéra,


rád bych se s Vámi podělil o zkušenost ze semináře trimování a úpravy srsti foxteriéra, který letos 1.10. uspořádal Klub chovatelů foxteriérů ČR.


Především chci poděkovat členům našeho klubu, kteří se tohoto semináře zúčastnili a v neposlední řadě i těm, kteří přijali naše pozvání a přišli se podělit o své zkušenosti - Rony de Munter a Dieny Uiterwijk Winkel - majitelé a úspěšní chovatelé z chovatelské stanice Foliny Home, rozhodčí FCI a především lidé s bohatými zkušenostmi s úpravou srsti foxteriéra.


První říjnový den roku 2023 byl nádherný slunečný den. Seminář se konal v přírodě, na krásném a klidném místě, s dobrým pitím a jídlem v tradičním mysliveckém duchu. Podstatou semináře byla prezentace a praktický nácvik úpravy srsti obou plemen profesionálním způsobem. Po krátkém teoretickém úvodu, velmi k věci, se objevily trimovací stolky a psi. Od této chvíle začala zábava a naše totální zapojení do úpravy srsti foxteriéra. Rony i Dieny, obklopení námi, vedli svou praktickou prezentaci s velkou dovedností, obdivuhodným pedagogickým způsobem a skromností. Detaily profesionální úpravy srsti byly prezentovány z logistického hlediska, důraz byl kladen na správné načasování trimování na různých částech těla, dosažení symetrií a zvýraznění, respektive adaptace fenotypového obrazu díky nástrojům, produktům a především díky zručnosti v tomto oboru. Zjistili jsme, že úprava srsti psů se dá dělat na umělecké úrovni.

 

Jsem přesvědčen, že v těch chvílích jsme všichni zapomněli na všední starosti. Měli jsme k dispozici i kvalitní produkty a kdo chtěl, měl možnost si tyto specifické výrobky a nástroje zakoupit přímo u přítomného distributora této značky. Zde chci bez reklamy zmínit, že ne na každé výstavě je možné se s těmito výjimečnými produkty setkat.

 

Jsem přesvědčen, že se podařilo vzbudit zájem všech účastníků. Osobně jsem byl velmi motivován. Díky tomu, že jsem se naučil nové věci a navíc mám i kvalitní nástroje, které mi velmi pomáhají, jsou moji psi nyní pravidelně trimováni více a lépe, než kdy jindy. Za sebe mohu potvrdit, že seminář úpravy srsti foxteriéra pořádaný KCHF dne 1.10. přinesl požadovaný výsledek – motivaci a nové znalosti.

 

Ing. Robert Fogas

 

Autor: Vladimír Hutěčka
Přečteno: 296x
Vydáno: 23.11.2023

Zpět

Další články v kategorii

Výsledky Mezinárodní výstavy psů České Budějovice 16.3.2024
Výsledky Národní výstavy psů Špilberka v Brně 16.3.2024
Cruft 2024
Letní tábor Kovářka 13.7. – 20.7. 2024
Výsledky Klubové výstavy Borotín 21.1.2024