Klubové ZV - OMS Olomouc

Letošní kynologická sezóna začala hodně nevšedně. Zapříčinilo to vyhlášení nouzového stavu v České republice a omezení konání všech společenských akcí kvůli onemocnění COVID-19. Naplánované Klubové zkoušky vloh ve spolupráci s KCHT a OMS Olomouc bylo z toho důvodu nutné odložit. Usmálo se však na nás štěstí a dne díky uvolňování všech opatření bylo možné dne 23. května klubové zkoušky vloh uspořádat. OMS Olomouc současně pořádal i zkoušky v rámci okresního mysliveckého spolku a tudíž se zkoušky podařilo plně obsadit. V rámci klubových zkoušek startovalo celkem 10 teriérů (4 FXH a 6 BRT). Vrchní rozhodčí pan Jan Toman seznámil přítomné s organizací celých zkoušek. Teriéry (tedy Klubové zkoušky) posuzovali rozhodčí ve složení Renata Hanušová, František Štoppl, Jana Adámková a Jiří Jelínek.

Počasí nebylo příliš příznivé, po dlouhém období sucha se v den konání zkoušek přihnaly na úrodnou Hanou vydatné přeháňky a celé dopoledne intenzivně pršelo. Navíc díky pokročilejšímu termíny konání, bylo obilí pro teriéry již na maximální možné hranici výšky pro slídění. Některým psům počasí nevadilo, ale u některých to patrně mělo vliv na podaný výkon. Zaječí zvěře bylo dostatek, každý pes měl tak příležitost prokázat své vlohové vlastnosti.

Za zmínku zcela jistě stojí práce, kterou předvedla teprve šesti a půl měsíční fena Border teriéra Cola De Marco´s Hunter. Na svůj věk předvedla velmi dobré slídění, intenzivně a velmi chuťově prohledávala svěřený prostor s neutuchající snahou najít zvěř. Jistě je dobrým příslibem do budoucna pro svou vůdkyni Lenku Pokornou. Vítězem klubových zkoušek vloh se stal pes Foxteriér hladkosrstý Aron Bradelsky Brest s vůdcem Zdeňkem Macíčkem. Dvouletý pes předvedl kvalitní slídění, jako jediný byl řádně a poctivě oceněn známkou 4 z hlasitosti a navíc jeho vůdce jej měl natolik zvládnutého, že současně jako jediný předvedl i vodění volně. Díky tomu se stal vítězem s maximálním bodovým ziskem 192 bodů. Celkem obstálo 8 psů (4 FXH, 4 BRT), dva BRT odstoupili.

Jménem Klubu chovatelů foxteriérů bych tímto chtěla poděkovat především OMS Olomouc za pomoc s přípravou a celou organizací zkoušek, za poskytnuté zázemí, Klubu chovatelů teriérů za spolupráci, kolegům rozhodčím za posuzování, vůdcům za slušné a korektní vystupování a také sponzorovi, firmě Delikan za poskytnutí dárkových balíčků granulí. Věřím, že i přes nepřízeň počasí si všichni zúčastnění užili příjemný kynologický den.

Jana Adámková

výcvikářka KCHF ČR

Autor: Iva Duspivová
Přečteno: 1599x
Vydáno: 1.7.2020

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5D6D7D8CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Aron Bradelsky Brest (fxh) - pes
o: Bat Xiamant
m: Duris Xiamant
Olomouc - Slatinice
23.05.2020
4 4 4 4 4 4 4 4 192 I.c
Vítěz klubových zkoušek
Zdeněk Macíček
Argo z Hajšnytu (fxh) - fena
o: Varcan od Štěpánského rybníka
m: Sofie z Dlouhých dílů
Olomouc - Slatinice
23.05.2020
4 0 4 4 4 4 4 4 152 I.c
Klubové
Jiří Ondráček
Berry Kudlová dolina (fxh) - fena
o: Bat Xiamant
m: Conny Xiamant
Olomouc - Slatinice
23.05.2020
4 0 4 4 3 4 4 4 149 I.c
Klubové
Pavel Řezníček
Britta Kudlová dolina (fxh) - fena
o: Bat Xiamant
m: Conny Xiamant
Olomouc - Slatinice
23.05.2020
4 0 4 4 2 3 4 4 139 II.c
Klubové
Pavel Řezníček

D1) nos
D2) hlasitost
D3) poslušnost
D4) chování po výstřelu
D5) vodění ( do r. 2014 = vodění na řemeni)
D6) slídění
D7) stopa živé zvěře
D8) stopa vůdce


nástup klubových zkouš... nástup klubových zkouš... nástup klubových zkouš... vítězové Klubových zko... vítěz Klubových zkouše... výsledková listina

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná