Klubové barvářské zkoušky Malovice

Již tradiční Klubové barvářské zkoušky proběhly v honitbě MS Hubert Malovice při OMS Prachatice. Pořádající byl náš Klub chovatelů foxteriérů a Klub chovatelů teriérů. 
Na zkoušky se přihlásili 4 foxteriéři , 1 border teriér a 1 irský teriér. Bohužel dva dny před zkouškami ohlásil  majitel jedné hladkosrsté foxteriérky hárání a protože se nepodařilo sehnat náhradníka, bylo jasné, že na zkouškách se nebude moct zadávat CACT. Což ukázalo na trochu nesmyslný požadavek v řádech, kdy o udělení CACTu vlastně nerozhoduje výkon psa, ale to zda se dostaví, nebo nedostaví správný počet psů. Přišlo by mi proto mnohem rozumnější zadávání CACT limitovat I. cenou a minimálním počtem bodů. Například tím, že by psovi nestačilo dělat všechny disciplíny na řemeni, ale musel by díky minimálním bodům na CACT, předvést náročnější práci bez řemenu, nebo šoulačku apod. Udělení CACT by pak bylo opravdu závislé na dobrém výkonu psa a ne na tom, zda se  ráno všichni dostaví na nástup.  Situaci s nenaplněním skupiny jsem proto raději napsala i ostatním vůdcům, protože například majitel irského teriéra byl z daleka a tak se stalo, že i on následně svou účast odřekl, protože zkoušky již měl absolvované a přijel by soutěžit opravdu jen kvůli CACT. Díky tomu byli v sobotu 7. srpna na nástupu pouze 4 psi. 1x foxteriér drsnosrstý, 2x foxteriér hladkosrstý a 1x border teriér.
Počasí výkonům psů přálo, bylo lehce pod mrakem a v lese bylo až na všudy přítomné komáry příjemně. Výkony psů byly solidní o čemž svědčí fakt, že všichni psi obstáli. Nejlepší práci předvedl border teriér, který se stal zaslouženě Vítězem celých zkoušek a jako jediný prošel v I. ceně, ač měl lehké zaváhání na barvě, ostatní discipliny předvedl „na volno“ s ukázkovou šoulačkou. Zbylí foxteriéři předvedli solidní práce, ale každý měl malé klopýtnutí, které ho stálo limitní známku, nebo body – viz tabulka.
Zkoušky proběhly jako vždy, jak upozornil hlavní rozhodčí Ing. František Hrůza ve veselé a  přátelské atmosféře, prý náš klub dává v tomto směru za vzor, což nás určitě těší. Jako další rozhodčí posuzovali  Jaroslav Vrba a Jaroslav Madar. 
Poděkování jako vždy patří všem, kteří pomohli zkoušky připravit. MS Malovice za bezplatné propůjčení honitby, Simoně Rozvoralové, JItce Králíčkové,  Jitce a Daniele  Martínkovým za pomoc s přípravou barev, ceny pak věnovaly chovatelská stanice od Rytíře Malovce  Ivety Novákové, Simarko – Simony Rozvoralové, Lovcův šperk – Barbory Majerové. 


Garant zkoušek Iveta Nováková

Autor: Iveta Nováková
Přečteno: 1217x
Vydáno: 11.8.2021

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Elita od Rytíře Malovce (fxh) - fena
o: Goodewind von Ernstthal
m: Réva od Rytíře Malovce
Malovice
07.08.2021
3 4 4 4 0 69 II.c
Klubové
Nováková Iveta
Gabriel z Elgardu (fxd) - pes
o: Rocket Blackdale
m: Elfie z Elgardu
Malovice
07.08.2021
4 4 4 2 0 52 II.c
Klubové
Duspivová Iva
Achael od Rytíře Malovce (fxh) - pes
o: Nepomuk od Rytíře Malovce
m: Indiana od Rytíře Malovce
Malovice
07.08.2021
3 4 3 4 0 152 II.c
Klubové
Nováková Iveta

D1) vodění ( do r. 2014 vodění na řemeni)
D2) odložení
D3) práce před barvou ( do r. 2014 následování)
D4) barva
D5) neprovádí se ( do r. 2014 - nahánění)




Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná