Historie plemen a klubu, období 2009 - 2018

2009


Klub má 467 členů. 
Narodilo se  51 vrhů FXD v nich 203 štěńat, FXH 92 vrhů v nich 398 štěňat + 2 importi. Nejvíce využívaní plemeníci. FXH: Voltage George (zapůjčený z Finska), Winter Win od Rytíře Malovce, Bryl od Štěpánského rybníka FXD: Merlin v.d. Schönen bergen, Travela Sporting Chance, Satyr Star Franke.
1. Klubová výstava bez zadávání titulu byla v Kladerubech na Moravě, posuzoval jí František Švéda. BOB  FXH  se stal Lancelot Super Pride maj. Lubomír Chmelař BOB FXD byl Travella Sporting Chance majitel Polehňa. Tzv. velká klubová výstava byla v Netolicích a posuzovali jí známí chovatelé foxteriérů,  paní Evelyn Erler (chov. v. Sachsen) a pan Gerhard Haitz (chov. of Fair Play) oba z Německa. FXH  BOB se stal mladý maďarský Mercury Fox Hugo Sanchez chovatele a majitele Janose Mytniana. Klubovým vítězem  zapůjčený německý pes O´Charlie v.d. Bismarckquelle v dočasném majetku Krlína Jiřího, Klubovou vítězkou se stala Merkury Fox Black Diamond maďarského majitele i chovatele Janose Mytniana. FXD BOB získal rovněž z mladých pes Emerald Star Franke maj. F. Polehňa, Klubovým vítězem byl již známý Travella Sporting Chance majitel Polehňa. Klubovou vítězkou pak maďarská Mercury Fox Vanesa maj. Orsós Czaba.
Speciální výstavu posuzovali také významní chovatelé foxteriérů a to pan Luc Detry (Belfox) z Belgie a pan Juha Palossari (Starring) z Finska. FXD Vítěz SV a BOB se stala  Wera Star Franke  maj. Duspivová Iva, vítězný pes Emerald Star Franke maj. František Polehňa. V FXH BOB byla fena z třídy mladých Dakota Game Power majitele Jiřího Krlína, vítězem  SV se stal Romano od Hrubého lesa, feny vyhrála polská Impression Czeczuga maj. Kwasnicka Roksana a Kielczewska Hanna. 
v roce 2009 proběhla v sousedním Slovensku Světová výstava psů úspěchy ve formě vítězství ve třídách slavili psi: Twain a Ramilana od Hrubého lesa.
Klubové podzímní zkoušky vyhrál, stejně jako KBZH na Rokycansku a KZ vodní práce  absolvoval v I. ceně  a všechny vyhrál pes Urex Steinbach terry vůdce Luboš Hemr. K LZ na Bruntálsku pak v I. ceně vyhrála fena Deisi od Hombrého  vůdce Petra Michálka. Klubové zkoušky v Horním Jelení vyhrál FXD Anuš od Baldského pramene vůdce Petr Janů, Vítězem klubových BZ v Horním Jelení se stal Axis z Habrového revíru vůdce Jiřího Beránka, který obdržel i CACT, druhý byl FXD Jerry od Žluté skály vůdce Richard Goby. Klubové BZH v Radimi vyhrála Georgina od Títěže vůdce Jan Pavelka. Klubové HZ na Sokolovsku pak německý FXD Carry vom Winterhorn vůdce Jurgena Eisenkolba zkoušky absolvovalo celkem 10 foxteriérů. Klubové HZ na Bruntálsku vyhrál Romano od Hrubého lesa vůdce Martin Pospíchal. Mezinárodní norování na Slovensku vyhrál český pes Ir z Víselců vůdce Voborníková Milena, který získal i CACIT. Proběhl další ročník Memoriálu Františka Stehlíka, který měl Jednoho zástupce a to FXD Gero Steinbach Terry s vůdcem Bohuslavem Papežem, kteří dokončili ve II. ceně.
TOP výstavní foxteriér se stala Kamelie Kirie Kelečský poklad maj. Sehnalíková, FXD Emerald Star Franke maj. Polehňa František. Top lovecký foxteriér FXH Urex Steinbach terry FXD Orlan z Benkovského kopce
V tomto roce zemřel ve věku 53 let Jiří Sova z Kunovic chovatel hladkosrstých foxterierů ch.s. Owl Optima. 

2010


Klub  měl 472 členů. 
Narodilo se 35 vrhů FXD a v nich 147 štěňat a 2 importi. FXH 76 vrhů v nich 316 štěňat + 1 import. Nejvíce používaní plemenicí FXD: Omar z Kuliaru, Merlin v.d. schönen Bergen, Bon Curly Hooligan, Elias t´Beuke Jagerken  FXH Agria Wild World, Hurikan Slovakia Ray, Quick Super Pride, Sivaš od Rytíře Malovce.
Klubovou výstavu bez KV v Borotíně posuzovala rozhodčí Iveta Nováková BOB FXH  se stal Quick Super Pride maj. Chmelař Lubomír BOB FXD Monny od Žluté skály maj. Peš Václav st.  Klubovou výstavu se zadáním Klubového vítěze přijela posuzovat Jekatěrina Šenašenko z Ruska. Výstava se konala v Radějově na Moravě. FXH BOB a Klubový vítěz byl Lancelot Super Pride maj. Josef Kozumplík, KV fena Ria Super Pride maj. Lubomír Chmelař.  FXD Klubový vítěz a BOB slovenský Yorky z Kuliaru maj. Jaroslav Kubala KV fena Fairy Star Franke maj. Polehňa+  Sabák František.
Speciální výstavu přijel posuzovat irský chovatel Ross Delmar. FXD VSV a BOB se stala Fairy Star Franke  VSV Chuck Star Franke  maj. obou František Polehňa. FXH VSV a BOB byla Fatty z Krčmaně maj. Jan Kučera  VSV pes byl Broc de Jean Baptiste maj. Zdeněk Loukota.
 Klubové zkoušky vloh na Sokolovsku absolvoval v I. ceně a vyhrál pes Udin Steinbach terry vůdce Papež Bohuslav. Celkem nastopuili 4 foxteriéři. Podzimní zkoušky vyhrála Olympia z Benkovského kopce I.cena CACT - vůdce Pavel Švanda. Celkem nastopuilo 5 foxteriérů. Klubových zkoušek vloh na Bruntálsku se zúčastnilo 8 foxteriérů vyhrála je FXH Edit od Hombreho vůdce Marek Kubrický.  Klubové BZH na Berounsku absolvovalo 5 foxteriérů, vítězem se stal FXD Zoly Steinbach Terry vůdce Bohuslava Papeže.  Klubové LZ v Třemešné vyhrála FXH Editod Hombreho vůdce Marka Kurbrického získala I.c a CACT. Celkem nastopilo 5 foxteriérů. Na klubové ZN v horním Jelení nastopilo 13 foxteriérů jao první se umístila FXH  Elis od Rusavky vůdce Řehánka Petra.  Klubové BZ  v Horním Jelení vyhrál v I. ceně pes FXH Caligula Game Power vůdce Jiřího Mareše, nastoupilo 12 foxteriérů. Klubové BZH na Bruntálsku absolvovlao 7 foxteriérů vítězem se stala FXH Edit od Hombreho vůdce Marka Kubricého, stejná fena a vůdce vyhráli také HZ na Bruntálsku.  Klubové HZ na Sokolovsku absolvovalo 5 foxteriérů vítězem byl FXH Caligula Game Power vůdce Mareš Jiří. 
Na Mezinárodní soutěž v Norování teriérů ve Vinoranech (Slovensko) se přihlásilo 82 teriérů. Nejúspěšnějším foxteriérem byl FXH Cyr Val-Rico vůdce Janiše Juraje, který dosáhl 2x  I. ceny - V a CACIT.
TOP výstavním foxteriérem za rok 2010 se FXH stal Quick Super Price (Chmelař Lubomír), FXD Uzzu Star Franke (Vařechová Leona). TOP pracovním foxteriérem FXH se stala fena Edit od Hombreho (Kubrický Marek)  FXD Thálie z Benkovského kopce (Smékal Dalibor).

2011


Klub měl 465 členů. Narodilo se 46 vrhů FXD a v nich 172 štěňat + 3 importi. FXH 71 vrhů,  312  štěňat. Nejvíce využívaní plemenici FXD Omar z kuliaru, krom ze Stříbrné, Ir z Bílé v Podještědí. FXH Asterix z Jámy lvové, Hurikán Slovakia Ray, Agria Wild World. 
KV bez klubového vítěze v Zábřehu na Moravě posuzoval Dalibor Smékal. FXD BOB byl Young Commander of Fair Play maj. František Polehňa FXH BOB Quick Super Pride maj. Chmelař Lubomír. Klubovou výstavu v Netolicích v Čecháh posuzoval anglický chovatel, rozhdočí a handler Andrew Weswood. KV a BOB Granada od Rytíře Malovce maj. Macků Tereza KV pes Emperor Tuskulum maj. Hutěčka Vladimír. FXD KV BOB fena Elody Star Franke maj. Náplavová 
Tereza,  KV pes Chuck Star Franke maj. Polehňa František. 
Speciální výstavu v Horním Jelení posuzoval dlouholetý chovatel foxteriérů pan Rudolf Brinkmann (chov. v. Silvertbach)  z Německa. FXD Vítěz SV a BOB byl Bajart v. Erlach-See maj Jaroslava Gleich z Německa, VSV fena Elody Star Franke maj. Náplavová Tereza.  FXH VSV a BOB byl Flobert od Rytíře Malovce maj.  Ondrejmiška Lukáš + Nováková Iveta VSV fena byla Bílá noc od Rytíře Malovce  maj. Ivata Nováková.
Na ZV v Malovicích se zúčastnilo regordních 20 foxteriérů, vítězem se stal FXH Apolo od Nextry vůdce Michal Šemro. ZV na Sokolovsku se zúčastnilo 6 psů vítězem se stal Imhotep od Štěpánského rybníka I.c vůdce Froňková Andrea, PZ na stejném místě a ve stejný víkend absolvovali 3 foxteriéři vítězem byl Carry vom Winterhorn vůdce Eisenkolb Jurgen.  Zkoušek vloh na Bruntálsku se zúčastnilo 4 foxteriéři vítězem byl FXD Vall z Benkovského kopce vůdce Jan Pustka. KBZ na Berounsku se zúčastnilo 6 foxteriérů vítězem byla FXD Catty Concord from Zliv vůdkyně Kláry Placatkové. Klubové LZ účast 6 psů vítězem se stal FXH Asterix z Jámy lvové vůdce Petra Michálka. Klubové norování v Horním Jelení absolvovalo 12 psů, vítězem se stala Whiper Cream od Rytíře Malovce vůdce Jan Kotek. Na tradiční klubové BZ v H. Jelení nastoupilo 12 psů vítězem se stala FXH Irra od Štěpánského rybníka vůdce Kleinhampl Vít.  Klubové BZH Bruntál 5 foxteriérů vítzem se stal Twain od Hrubého lesa vůdce Pospíchal Martin. Klubových HZ na Bruntálsku se zúčastnilo 6 foxteriérů vítězem se stal FXH Twain od Hrubého lesa  vůdce martin Pospícha. 
V tomto roce proběhl také další ročník Memoriálu Františka Stehlíka podle VZ, který absolvoval v I. ceně pes Asparagus Vives Bohemia vůdce Jaroslava Zadražila.  Honičské zkoušky v Krásně nastoupilo 5 foxteriérů vítězem byl Iros od Štěpánského rybníka vůdce Jirásek Jan. 
TOP výstavní foxteriér 2011 se stala FXH fena Bílá noc od Rytíře Malovce (Nováková), FXD pes Youn Commander of Fair Play (Králová + Polehňa). Top lovecký foxteriér FXH Twain od Hrubého lesa (Pospíchal) FXD Catty Concord from Zliv (Placatková).

2012

Klub měl 430 členů.
Narodilo se 43 vrhů FXD v nich 80 štěňat + 2 importi. 63 vrhů FXH v nich 165 štěňat a 8 importi. Nejvíce krytí měli FXD: Blackdale Bright Star, Travella Sporting Chance, Strozzavolpe Kapjroyale FXH: Bryl od Štěpánského rybníka, Quick Super Pride, Belfox Jerry v tédo době již přestává éra, kdy někteří psi měli i 10 krytí. Možnost improtů, zahraničních krytí přináší velkou variabilitu v používání krycích psů.
Klubovou výstavu bez KV v Borotíně posuzoval Ing. Hutěčka Vladimír. BOB se stal FXH zapůjčený belgický Belfox Jerry maj. Nováková Iveta FXD BOB italský import Strozzavolpe Kapjroyale maj. Vařechová Leona. 
Klubovou výtavu ve Zbraslavi u Brna posuzovala německá rozhodčí paní Manuela Weiss (chov. de la Rosa). FXD KV a BOB Strozzavolpe Kapjroyale maj. Vařechová Leona KV Pretty Star Franke maj. Polehňa František FXH  BOB mladý Germanicus Tuskulum, Klubový vítěz Belfox Jerry, KV fena Bílá noc od Rytíře Malovce majetel obou Iveta Nováková
Speciální výstavu v Horním Jelení posuzoval místo onemocnělého Dana Erikssona, český Dalibor Smékal. FXD a BOB byl Emerald Star Franke KV fena Red Rose Star Franke maj. Iva Králová. FXH BOB byl mladý rakouský import Goldfiver of Sweetest Poison maj. Martin Pospíchal, vítěz SV pse Belfox Jerry maj. Iveta Nováková VSV fena Faty z Krčmaně maj. Jan Kučera.
Zkoušky vloh vChodově absolvovali 3 foxteriéři vítězem byl Elton Bohemia Kent vůdce Jiřího Mareše, stejný pes jako jediný absolvoval i druhý den PZ v I. ceně. Zkoušky vloh v Rázové na Moravě šlo 5 psů vítězem se stala FXD Ciba Lichnoveček vůdce Vaškuj Karel. Na klubové BZH  na Berounsku nastoupilo 6 foxteriérů vítězem se stal Jerry od Žluté skály vůdce Richard Goby. Klubové speciální zkoušky z vodní práce absolvovali 4 foxteriéři vítezem byl Elton Bohemia Kent vůdce Jiří Mareš. Klubové  LZ v Malovicích absolvovalo 6 foxteriérů vítezm se stal FXD Jerry od Žluté skály vůdce Richard Goby, klubové BZ na stejném místě ve stejném víkendu pak absolvovalo rovněž 6 foxteriérů vítězem se stal FXD Chalvin od Rytíře Malovce  vůdce Jan Kirschner. Klubové zkoušky v norování v Horním Jelení absolvovalo 16 foxteriérů vítezem se stala maďarská fena Katóközi Aliz vůdce Karla Straňáka. Klubové barvářské zkoušky měly jen jednu skupinu nastoupilo 6 psů vítezem se stal pes Elton Bohemia Kent vůdce Jiřího Mareše. Klubové BZ v Bruntále absolvovali 4 foxteriéři vítezem byl FXD Wewewe z Benkovského kopce vůdce Dalibor Smékal.  Klubové HZ na Sokolovsku absolvovalo 5 foxteriérů vítězem byl Elton Bohemia Kent vůdce Mareš Jiří.
TOP foxteriérm krásy FXH  se za rok 2012 stal pes Vasco Super Pride (maj Lubomír CHmelař), FXD Strozzavolpe Kapjroyale (maj. Vařechová Leona) TOP foxteriérem práce FXH byl Elton Bohemia Kent (maj. Jiří Mareš) FXD Jerry od Žluté skály (maj. Goby Richard). 
V roce 2012 proběhl v Belgii první roční European foxterrier Winner Show za účasti více než 100 foxteriérů z celé Evropy. První počin sloučit evropské vystavovatele do jedné události. BOB se stali: Foxterrier drsnosrstý - BIS - Crispy Legacy Švédsko, foxterrier hladkosrstý-  Dynasty´s Br the Sepuctress - Italie. 

V roce 2012 zemřel ve věku 72 let Ing. Rudolf Kubica velký chovatel a propagátor hladkosrstých foxteriérů chov  "Akademic".  V roce 1975 co Československa importoval v chovu hojně používaného importa Pieta v.d. Bismarcquelle. Později dovezl ještě rovněž velmi využívaného  Vinna v.d.Bismarckquelle. Nějaký čas vykonával funkci předsedy Československého klubu chovatelů foxteriérů. 

2013


Klub měl   421 členů.  Narodilo se celkem  27 vrhů FXD v nich 73 štěňat + 1 importů. FXH  67 vrhů  v nich 262 štěňat plus 7 importi. V chovu byli výrazněji používáni tito plemenici: FXD Ir z Bílé v Podještědí, Schelby z Benkovského kopce FXH Asterix z Jámy lvové, Belfox Igor, Kuno od Rytíře Malovce
Klubovou výstavu bez KV ve Vyšehoří na Moravě,  posuzovala pí. Vladimíra Tichá. BOB FXH bylVielfrass Wild Hog maj. Hutěčka Vladimír FXD BOBRed Rose Star Franke maj. Králová Iva. Speciální výstavu v Hroním Jelení posuzovala Karin Meyer (Německo).  FXD VSV a BOB byl Surah Star Franke maj. Polehňa František VSV Queeny od Žluté skály maj. Václav Peš. FXH VSV BOB Vielfrass Wild Dog maj  Hutěčka Vladimír VSV fena Ida z Krčmaně maj. Moudrý Čeněk.  Klubová výstava byla součástí velkého víkendu, kdy v ČR proběhl druhý ročník Europena foxterrier winner show za účasti 138 psů z 14 států s doprovodným pracovním work testem složený z neoficiálních disciplín zkušebního řádu: nory, barvy a práci na divočáka.  Celkem nastoupilo 34 psů, ne všichni absolvovali všechny části. Celkovým vítězm, který absolvoval nejlépe všechny tři oddíly se stal pes Ikar Val-Rico vedený Pavlicovou Kažeřinou.  Klubovou i Evropskou výstavu přijeli posuzovat angličtí rozhočí: Shirley Watson, Jones Keith a Allan Richard.  Vítězové  EFWS FXD BOB  Luna v.d. Bismarckquelle maj. Möhrkeovi  z Německa, pes Emerald Star Franke maj.Polehňa František FXH BOB Mystic v.d. Schwedenschmitte maj. F. Mayer Německo pes Puschkin v.d. Schönen bergen maj. Schönenberg F.W. Německo.  Klubovou výstavu vyhráli FXD BOB Luna v.d. Bismarckquelle maj. Möhrkeovi  z Německa KV pes Fou-de-Footing du Haillet des Corneiredes maj. Delaye M+M. Francie. FXH BOB Mystic v.d. Schwedenschmitte maj. F. Mayer Německo pes Puschkin v.d. Schönen bergen maj. Schönenberg F.W. Německo.  
Klubových zkoušek vloh v Brně se zúčastnilo celkem 7 foxteriérů. Vítězem se stal FXD Baxi z Benkovského kopce vůdce Romana Poštůlky. Na Klubové zkoušky v H. Jelení nastoupilo celkem 12 foxteriérů, vítězem byl FXH Zheton vůdce Petr Demel. Klubové BZ v H. Jelení absolvovalo 9 psů, vítzem se stala Bledulka od Hrubého lesa vůdce Jana Adámková.  Klubové LZ v Hrabové absolvovalo 5 foxteriérů vítezem byl FXH Goldfiver of Sweetest Poison vůdce Martin Pospíchal. Klubové BZ  v Malovicích, celkem nastoupilo 5 foxteriérů vítězem byl FXD Chalvin od Rytíře Malovce  vůdce Kirschner Jan.  Klubové ZV v Hostouni a absolvovalo 5 psů vítězem byl FXH  Daryl z Holaských kopečků vůdce Mareš Jiří, Klubové PZ šli 4 psi, vítězem byl opět Daryl z Holaských kopečků vůdce Jiří Mareš. Klubové BZH absolvovali 3 foxteriéři vítězem byl Chalvin od Rytíře Malovce  vůdce Jan Kirschner.
TOP výstavní foxteriér FXD byl Chuck Star Franke (Rousková Ludmila) FXH Vielfrass Wild Hog (Hutěčka Vladimír)  TOP pracovním foxteriérm FXH Chalvin od Rytíře Malovce (Kirschnerová Ludmila) FXH Bledulka od Hrubého lesa (Adámková Jana).
V listopadu 2013 zemřela náhle ve věku 87 let dlouholetá členka a funkcionářka klubu,  nadšená propagátorka drsnosrstých foxteriérů paní Zdena Petráčková chov "z Arrangi".

2014

Klub měl 384 členů.  Narodilo se  FXD 26 vrhů a v nich 89 štěňat + 4 importi   FXH bylo  62 vrhů v nich 279 štěňat + 3 importi
Klubovou výstavu bez KV ve Velké Dobré posuzovala paní Eva Letáčková.  FXH získala BOB Godisa Bohemia Kent maj. Retek Toman  FXD byla  BOB Vrony Star Franke maj. Králová Iva. Klubovou výstavu ve Zbraslavi u Brna posuzovala polská rozhodčí paní Malgorzata Zakrzewska. FXD:  KV a BOB byla Vrony Star Franke maj. Králová Iva, KV Darsy z Elgardu maj. Duspivová Iva.  FXH:  KV a BOB se stala Yuriria od Rytíře Malovce maj. Nováková Iveta, KV byl zapůjčený americký pes Son of Gun Sunlyn maj. Lundren Karina - Švédsko . 
Speciální výstavu v H. Jelení posuzoval slovenský rozhodčí a chovatel Ing. Kubala Jaroslav (z Kuliaru). FXD: VSV a BOB byl Darsy z Elgardu maj. Duspivová Iva, VSV fena se stala Vrony Star Franke maj. Králová Iva. FXH: BOB byl mladý maďarský import Agria Total Recall maj. Králová Iva. VSV Endriwe od Hrubého lesa maj. Pospíchal Martin, VSV fena byla Yuriria od Rytíře Malovce  maj. Nováková Iveta.
Další velkou událostí roku 2014 byla Evropská výstava, která se konala v Brně, hladké foxteriéry posuzovala Iveta Nováková z ČR (chov od Rytíře Malovce), drsnosrsté Luc Detry z Belgie (chov Belfox). Drsnosrstý, velmi úspěšný, původem belgický pes, King Artur van Foliny home se stal nejen BOB, ale i vítězem skupiny č. III a následně vítězem celé Evropské výstavy 2014.  Z českých psů Juniorského Evropského vítěze získal původem maďarský Agria Total Recall majitel Králová Iva, CAC z třídy pracovní si odnesl původem finský Vielfrass Wild Hog maj. Hutěčka Vladimír. 
Klubové ZV v Blažovicích absolvovalo 6 foxteriérů vítezem se stala FXD Irra Kojál vůdce Jan Derka. Klubové BZ  v Malovicích absolvovalo 6 foxteriérů vítězem se stala FXD Unara od Rytíře Malovce vůdce Jan Kolovratník.  Klubové BZH na Zlínsku absolvovali 4 foxteriéři, vítězem se stala FXH Lambáda od Hombrého vůdce Luděk Franc. Klubové LZ rovněž na Zlínsku absolvovalo rovněž 6 foxteriérů a vítězem se stal FXD Baxi z Benkovského kopce vůdce Romana Poštulka. Tradiční klubové zkoušky ZN v H. Jelení absolvovalo  18 foxteriérů vítězem se stala FXH Fany Bohemia Šibeník vůdce Jana Šabatky. Na  KBZ v Horním Jelení nastoupilo 6 foxteriérů vítězství si odnesl FXH Daryl z Holaských kopečků vůdce Jiřího Mareše. Klubové honičské zkoušky ve Vojtíškově absolvovalo 11 foxteriérů, dokončilo 6, vítězem se stala Daschenka z Benkovského kopce FXD – vůdce Lenka Pokorná, která jako jediná dokončila v I. Ceně.
Jedinci foxteriéra drsnosrstého složili v roce 2014 59 zkoušek, hladkosrstého 177 zkoušek.
TOP foxteriér krásy: FXH Agria Total Recal (Králová Iva) Vrony Star Franke (Králová Iva)  TOP foxteriér výkon FXH Napoleon od Štěpánského rybníka (Adamec Zbyněk) FXD Daschenka z Benkovského kopace (Klabačka Jakub)
V tomto roce došlo k významným změnám ve zkušebních řádech loveckých psů. V roce 2014 zemřel Milan Šedík chov Tornádo (později Tornado Slovakia) významný slovenský chovatel a dlouholetý funkconář Československého klubu chovatelů foxteriérů.

2015


Klub měl 381 členů, FXD se narodilo 27 vrhů, v nich 81 štěňat + 10 importů, FXH bylo 52 vrhů, v nich 222  štěňat + 6 importů
Malá klubová výstava se konala ve Vyšehoří, posuzoval slovenský chovatel a rozhodčí pan MVDr. Seman Pavol (zo Sengetova). BOB FXD Darsy z Elgardu maj. Iva Duspiová BOS Daschenka z Benkovského kopce maj. Klabačka Jakub. FXH BOB Latonia Tuskulum maj. Hutěčka Vladimír BOS Jostrix od Hrubého lesa maj. Pospíchal Martin.
Klubovou výstavu v Netolicích přijel posuzovat chovatel, rozhodčí a prezident francouzského foxteriér klubu pan Antoine Calais (chov. D´Hondrecountre). Klubovou vítězkou a BOB FXH se stala Latonia Tuskulum maj. Hutěčka Vladimír, FXH, BOS Gamin od Rytíře Malovce maj. Iveta Nováková. FXD BOB Darsy z Elgardu maj. Duspivová Iva, BOS Niara Star Franke maj. F. Polehňa. Speciální výstavu v Horním Jelení posuzoval Schneider Erich z Německa (chov v.d. Zwester Ohm).  FXD VSV a BOB Darsy z Elgardu maj. Iva Duspivová BOS VSV Sydy Bdank maj. Polehňa František.  FXH BOB Impetus Tuskulum  BOS VSV Asie Super Pride.
Velký úspěch zaznamenal chovatel Vladimír Hutěčka na anglické Cruft výstavě, kdy jeho fena Latonie Tuskulum vyhrála feny a získala z této prestižní výstavy CC.
Klubové ZV proběhly ve Blažejovicích, nastoupilo 5 foxteriérů, dokončili 3, vítězem se stal Al-CApone Pink Terror vůdce Kateřina Pavlicová. KBZH a KBZ proběhly v Detřichově nad Bystřicí.  KBZH se zúčastnilo 5 foxteriérů, vítězem se stal FXH Impetus Tuskulum vůdce J. Adámková. KBZ se zúčastnilo 6 foxteriérů vítězkou byla FXH Lambáda od Hombreho vůdce Franc Luděk. Klubové zkoušky z norování v H. Jelení absolvovalo 11 foxteriérů, nejlepší čas dosáhla FXH Odina z Dlouhých dílů vůdce Jan Sedláček. Na KBZ v H. Jelení startovalo 10 foxteriérů vítěz byla FXH Freya od Moravské Sázavy, vůdkyně Jany Adámkové. V řijnu proběhl zkouškový víkend v Hostouni. Kdy na KZV nastoupili 3 foxteriéři Nejlépe hodnocená byla Daisy od Hraběte vůdce Pavel Flener. Klubové podzimní zkoušky abslovoali dva foxteriéři  nejlépe ve II. Ceně se umístil Darsy z Elgardu vůdce Iva Duspivová. Klubové honičské zkoušky proběhly v Sokolově za účasti 5 foxteriérů, vítězem se stal Daryl z Holaských kopečků vůdce Mareš Jiří.
V roce 2015 foxteriéři drsnosrstí složili 26 zkoušek, hladkosrstí 136.
Evropská výstava foxteriérů se konala v Německu v Moritzburg. BOB byli: FXD – BIS - Dahna v. d. Bismarckquelle  FXH- Prada v.d. Bismarckquelle. Zde je nutno dodat že Evropským vítězem FXD se stal český Darsy z Elgardu maj. Iva Duspivová.
V lednu zemřel dlouholetý výcvikář a funkcionář klubu pan Pavel Horák – chov Bohemia Diplomat.

2016


Klub měl 346 členů. Narodilo se 21 vrhů FXD a v nich 84 štěňat + 1 import. FXH se narodilo 45 vrhů v nich 191 štěňat a bylo dovezeno 6 importů. Nejvíce využívaní plemeníci byli. FXH: Dragon z Úsovska, Geret Bohemia Kent, Loczy-Bárdi Fox Billy  FXD: Emerald Star Franke, Blackdale Bright Star,  Ully od Žluté skály. Malá klubová výstava byla v lednu v Borotíně a posuzovala jí rozhodčí Iveta Nováková z CZ (chov. od Rytíře Malovce).  FXD BOB se stala Engie z Elgardu, maj. Hořeníková Alena,  FXH BOB Geret Bohemia Kent maj. Pačes Dalibor,  BOS Gina z Žákova háje maj. Jaroslav Adamec. Klubová výstava byla ve Zbraslavi u Brna, posuzoval slovenský rozhodčí Ing. Robert Kanás. FXD KV a BOB byl Blackdale Rocket,  BOS KV Blackdale Bouquet oba maj. Polehňa František. FXH BOB mladý Lenox od Rytíře Malovce KV pes Geret Bohemia Kent – maj. Dalibor Pačes, KV fena – Claudie Super Pride maj. Chmelař L.  Speciální výstavu v Horním Jelení posuzoval rozhodčí Miroslav Václavík. BOB FXD byl Moon River van Foliny Home maj. Dalibor Smékal BOS VSVBlackdale Bouquet maj. Polehňa František.  FXH BOB VSV – Lipan od Rytíře Malovce maj. Kubrický Svatopluk BOS VSV Latonia Tuskulum maj. Hutěčka Vladimír.
Klubové zkoušky vloh v Blažejovicích absolvovalo 12 foxteriérů, vítězem se stala fXH Airra Nerilem vedení Kamilem Krejčím. Na KBZ v Malovicích bylo přihlášeno 6 foxteriérů, vítězkou se stala fena Indiana od Rytíře Malovce, vedená Ivetou Novákovou. Klubové zkoušky z norování v Horním Jelení absolvovalo 18 foxteriérů, nejlepší čas dosáhla FXH Cedra od Sezinského potoka vůdce J. Blahut. Klubové BZ v H. Jelení nastoupilo 12 psů, vítězem se stala FXH Cedra od Sezinského potoka vůdce J. Blahut.  Klubové ZVVZ na Zlínsku absolvovalo 7 foxteriérů vítězem se stala FXH Cedra od Sezinského potoka vůdce J. Blahut. KBZH druhý den opět na Zlínsku absolvovali 3 foxteriéři. Vítězem byl pes FXH Alf Lovcův šperk vůdce Barbora Vykysalová. Na Klubových zkouškách v Blansku startovalo 6 foxteriérů vítězkou ač ve III. Ceně se stala Cedra od Sezinského potoka vůdce J. Blahuta. V roce 2016 složilo zkoušky 25 FXD a 173 FXH.
Evropská výstava foxteriérů se v roce 2016 konala v Maďarsku – Szilvásváras  BOB FXD – Pepino v.d. schonen Bergen BOB FXH Belfox Nectarine.

2017

Klub měl 318 členů.
Malou KV v Brně posuzoval rozhodčí Vladimír Hutěčka (chov Tuskulum) FXD – BOB  Moon River van Foliny Home – maj. Smékal Dalibor BOS Aimi od Šerhovce.  FXH – BOB Nepomuk od Rytíře Malovce , BOS Indiana od Rytíře Malovce oba maj. Nováková Iveta
KV Netolice posuzovala Katalin Radvanszký – Maďarsko, FXD: KV a BOB  Blacdale Rocket KV a BOS Gajana Star Franke majitelem obou F. Polehňa.  FXH – BOB fena z třídy mladých Naděje od Rytíře Malovce maj. Nováková Iveta, KV a BOS pes Idol od Rytíře Malovce maj. Interholz Miroslav KV fena Vesna od Rytíře Malovce maj. Nováková Aneta. Speciální výstavu v Horním Jelení posuzovala česká rozhodčí Vladimíra Tichá. FXD VSV BOB byla Gajana Star Franke VSV Blacdale Rocket majitelem obou František Polehňa. FXH VSV a BOB  Nepomuk od Rytíře Malovce maj. Nováková Iveta VSV BOS Latonia Tuskulum maj. Hutěčka Vladimír.
Klubové zkoušky vloh v Malovicích absolvovali 4 foxteriéři, vítězkou se stala FXD Aira Spirit of the Fores .    Na Klubových BZ v Malovicích startovalo 7 foxteriérů vítězem se stal FXH Domino Dancer Bicskás, vůdce Kateřina Hemalová. Klubových ZVVZ na Blanensku se zúčastnil pouze 1 FXH Rex od Hombreho, který zkončil v II. Ceně. Klubových zkoušek v norování v H. Jelení absolvovalo 11 foxteriérů nejrychlejší čas měl Contact Pink Teror vůdce Homolová Kateřina. Klubových LZ v Příboře se zúčastnilo 7 foxteriérů vítězem se stala Cedra od Sezinského potoka vůdce J. Blahut.
Evropská výstava foxteriérů se konala v Belgii – Anhee. BOB byli FXH - Vanilia v.d. Bismarckquelle FXD a BIS Noble Knight van Foliny Home .

V roce 2017 zemřel pan Josef Bajčík chov. Kinetik, dlouholetý chovatel drsnosrstých foxteriérů a funkcionář klubu. 

2018

Klub měl 318 členů.
 

Autor: Iveta Nováková
Přečteno: 1409x
Vydáno: 18.7.2019

Zpět

Další články v kategorii

Předsedové KCHF ČR od jeho vzniku
Historie plemen a klubu, období 2019 -
Historie plemen a klubu, období 1999 - 2008
Historie plemen a klubu, období 1989 -1998
Historie plemen a klubu, období 1969 -1988